Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на столичните социалисти разкри, че му е

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на столичните социалисти разкри, че му е
Коментари Харесай

Иван Таков: Решението за оттегляне на БСП от преговорите за правителство на ГЕРБ е правилно

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Лидерът на столичните социалисти разкри, че му е наложена санкция от 500 лв. за възобновяване на счупената плоча на Паметника на Съветската войска

Решението за отдръпване на Българска социалистическа партия от договарянията за държавно управление на ГЕРБ е вярно. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков. Той добави, че е задоволен от дейностите на народните представители от групата на социалистическата партия след срещата в понеделник с номинираната за министър-председател Мария Габриел и представителите на ГЕРБ.

" Разумът надви и не укривам удовлетворението си от този факт, защото още на 3-ти април - ден след изборите, показах персоналното си мнение, че Българска социалистическа партия не трябва да взе участие в държавно управление с нито една от останалите 5 десни партии в Народното събрание, сподели Иван Таков. - Българска социалистическа партия е единствената лява партия в този парламент, само че никога не е самотна. Ние имаме хрумвания, правила и полезности, които сме призвани да отстояваме. Можем напълно сполучливо да го вършим и в ролята на съпротива. Доказвали сме го към този момент. Ако успеем да бъдем ясна опция на едно дясно ръководство, в случай че сме градивни в решенията си ще бъдем доста по потребни за жителите ".

Иван Таков означи, че Българска социалистическа партия би трябвало да работи интензивно, с цел да си върне доверието на гласоподавателите. " Левите хора в България не са 9%, съобщи той. - Социологическите изследвания през последните години демонстрират, че болшинството от българите са с леви разбирания и това не е изненада, а е напълно обяснимо. За страдание, те попадат в тези 60%, които не гласоподават на изборите през последните години ".

Според ръководителя на Българска социалистическа партия - София единствено консолидация на лявото няма да е задоволителна, с цел да си върне партията доверието. " Най-напред ни трябват доста ясни политики. След това са ни нужни точни и кардинални позиции при представянето им пред хората, сподели той. - Трябва да покажем недвусмислено кои групи от обществото представляваме, по какъв начин и с какво ги представляваме. Само по този начин ще си върнем доверието на хората и те ще гласоподават за нас. Можем да успеем, само че не става единствено с красиви думи. Необходими са ни действителни дейности. Хората би трябвало да видят у нас същинската лява опция на всичките десни ръководства през последните години ".

Иван Таков добави, че това би трябвало да е главната цел на Българска социалистическа партия на идващите избори. " Скоро ще разберем дали ще има нов предварителен парламентарен избор. Със сигурност обаче знаем, че наесен ни чака локален. Той ще бъде извънредно значим за нас, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия - София. - Само с приказки по медиите няма да се оправим. Необходима е доста упорита, целенасочена и интелигентна работа на терен, с хората. Ние към този момент имаме проект, започнахме дейности по региони. Имаме ясна визия кои групи в обществото представляваме и работим с тях. Защото за нас София е за всички, публичните богатства са за всички ".

Лидерът на столичните социалисти разкри, че му е наложена санкция от 500 лв. за възобновяване на счупената плоча на Паметника на Съветската войска. " Не съм сюрпризиран, само че и няма по какъв начин да приема за обикновено да ме глобяват по тази причина, че поправяме нещо, което беше счупено от варварин, провъзгласен за воин за това му деяние, разяснява той. - За страдание, през последните 33 години обществото ни привикна да приема за обикновено разрушаването. Разрушени и унищожени бяха опазването на здравето, образованието, селското стопанство, стопанската система... И това се приема за обикновено. А построяването, поправянето, запазването станаха някак непопулярни дейности, които подлежат на санкция. Аз да запитвам къде са институциите, че се наложи Градският съвет да поправя счупената плоча на Паметника на Съветската войска? Защо никой не пита какво наказване получи " героят ", който счупи плочата? Защо не го осъдиха? Защо не го принудиха той да я възвърне? А когато ние направихме нещо положително, ни постановиха санкция. Ето това е знак за оскотяването на едно общество ".

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР